17.03.2017  Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с ФАШИНГ- КАРНАВАЛ
през сградата на общината


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Карнавалът е част от програмата на Сливенската гимназия, която в събота и неделя, е домакин на националната олимпиада по немски език

Заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова и Стоян Марков се включиха в инициативата на ученици от Гимназията с преподаване на западни езици "Захари Стоянов" ФАШИНГ- КАРНАВАЛ!

Традицията е германска и идва от дълбока древност, още от времето, когато започвало топенето на ледовете в Алпите. Учениците, костюмирани като любимите си приказни и филмови герои по този начин изпращат зимата и посрещат пролетта. Идеята на маскирането е - лошото да не те познае и да избяга от теб. Карнавалът се празнува и в сливенската езикова гимназия от няколко години.

"Фашинг" шествието е част от програма на националната олимпиада по немски език, която ще се проведе в събота и неделя в Сливен. В нея ще се включат ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас.

Откриване на олимпиадата ще бъде тази вечер от 18 часа в зала "Сливен" с поздравителен концерт на домакините от ГПЗЕ. В концерта са включени изпълнения на песни и стихотворения на немски език. Специален поздрав към участниците ще отправят самодейци от читалището в с. Гавраилово.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени