13.03.2017  Нов кът за отдих ще на мeстността Свети Георги на Бармукбаир


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Нов кът за отдих и маркирана пътека на здравето ще радва посетителите на м. Свети Георги на Бармукбаир

Този кът за отдих е реализиран по проект "Здрав дух в здраво тяло - сливенската планина като дар за живот" от Гражданско сдружение "Аз обичам Синята планина", финансирано по Дарителски кръг "За по-доброто бъдеще на Сливен" 2015 г., който се организира от Обществен Дарителски фонд - Сливен със съдействието на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма за Развитие на обществените фондации в България с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".

Целта на проекта е да се създаде модел и условия като се покажат и обяснят някои пътища и природни способи за подобряване и поддържане здравето на хората (деца до 14 години и възрастни хора над 60 годишна възраст), както и да се постигне физическо, емоционално и духовното ни равновесие.

За реализиране целите на проекта е заложено организиране на 4 похода на територията на Природен парк "Сините камъни"; 8 лекции на открито за запознаване с природосъобразния начин на живот, както и как да се правят излети в планината така че да се предпазим от инциденти. Лекциите са съпроводени от 8 семейни игри сред природата. По проекта вече е маркирана и Пътека на здравето от чешмата до параклиса "Св.Анна" зад Текстилния техникум в гр. Сливен до аязмото в м. Свети Георги на Бармук баир.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени