18.06.2017  Специализирана изложба на немски овчарски кучета 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Първата за годината Специализирана изложба за чистокръвни немски овчарки се проведе в Сливен. Проявата е от календара на ОНОК –България и се организирана от Българското обединение за германски овчарски кучета /БОГОК/.

На стадион "Хаджи Димитър" участваха 82 кучета от цялата страна. Компетентни съдии от България и Германия, сред които Ханс Петер Швеймер, следяха за правилното изпълнение на задачите, поставени на кучетата. Точкуването бе за правилен стоеж, външен вид, бягане и ходене заедно със стопанина. Четириногите любимци с отличителни качества почулиха специални награди – купи, храна и аксесоари.

Овчарката е сред най- популярните за отглеждане породи, не само у нас, но и по света. Високо се ценят нейните способности да изпълняват задачи, за слуша стопаните си, както и уменията и да пази територия. Германското овчарско куче се смята за най- обучаемата порода. Овчарката е способна да запомни и изпълнява около 500 команди. Средно кучетата са способни да разпознават между 250 и 500 думи и команди.
Най- важното при отглеждането на куче е то да бъде социализирано от малко: да се извежда редовно, за да се среща с хора, кучета и други животни. Само така може да се избегне агресията към непознати. Въпреки, че кучетата по природа са дружелюбни към деца, не се препоръчва деца до 10 години да оставят насаме с животни от каквато и да било порода.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени