4.02.2017  Заместник-кметът Стоян Марков представи намерението на общината
да изгради велоалеи в града

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

10 километра велоалеи ще бъдат изградени и обособени в Сливен. Това съобщи заместник-кметът Стоян Марков по време на инициативата "Социално кафе", която се организира от Младежкия дом всеки петък. В срещата взеха участие авторът на идейния проект Мартин Койнов, представители на Колоездачен клуб "Сините камъни", младежи и любители на велосипедите.

Дейностите са част от проекта "Интегриран градски транспорт, гр. Сливен", който Общината предстои да реализира. В началото на месец декември миналата година беше подписан договорът за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Проектът предвижда поставяне на обозначителна маркировка и знаци, ремонт на тротоарни и пътни настилки, както и монтаж на 75 стойки за по пет велосипеда. Предвижда се още провеждането на транзитни и довеждащи велосипедни алеи, както и обособяване на "Зона 30" за обслужващите велосипедни връзки. Стоян Марков обясни, че транзитните велоалеи представляват директни връзки между кварталите, централна градска част и производствената зона, като се разполагат в регулацията на основните булеварди. Довеждащите велосипедни маршрути осигуряват връзка между главните велоалеи и обслужващите зони. Проектът предлага въвеждането на зони с ограничение на скоростта до 30 км/час за централна градска част и вътрешните квартални улици.

Заместник-кметът коментира, че изграждането на велоалеите цели увеличаване на дела на пътуванията с велосипеди. Той изрази задоволство, че в Сливен ще се реализира мащабният проект за интегриран градски транспорт, който ще бъде в полза и на любителите на велосипедите, и на тези, които ползват този начин на придвижване.

"Изграждането ще започне още през тази година. Надявам се, че това е началото на изграждането на една практична веломрежа в нашия град, а на следващ етап е нормално да я продължим като включим към нея маршрути от велоалеи, свързани с Карандила и Минералните бани ", коментира Марков.

Анелия Иванова от Младежкия дом заяви, че дискутираната тема е вълнувала младежите и благодари за участието на Стоян Марков в срещата. "Това е знак, че уважавате мнението на младите", каза тя.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени