22.12.2016  С коледен концерт беше открита концертна зала "Сливен"

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Кметът Стефан Радев: Решена е една дългогодишна сага за Сливен "Тази вечер ни събира едно дългоочаквано събитие – откриването на напълно обновената концертна зала "Сливен". За мен е чест и удоволствие да я открия, защото изпълнихме желанието на сливенци да я завършим. Вече имаме една от най-модерните зали в България и решихме една дългогодишна сага. Това е едно богатство за нашия град. Да се надяваме, че тук ще бъде мястото на много знакови събития за града, заяви кметът Стефан Радев.

Радев съобщи, че ремонтът е извършен за близо 3 милиона лева. Половината са осигурени от правителството, останалите средства са от облигационната емисия, която община Сливен реализира. До края на март в залата ще бъде монтиран орган, който в момента се намира в специализирана работилница в Румъния.

"Благодаря на целия екип - проектантите, строителите, общинската администрация, всички които имат принос за това днес да можем се поздравим с този успех, с това бижу, което имаме", каза кметът на Сливен.

С "Детска молитва", изпълнена от Християна - възпитаничка на клуб "Ритъм" започна празничният концерт. Произведения на коледна тематика изпълниха Симфоничният оркестър, с диригент Димитър Караминков, смесеният хор "Добри Чинтулов", с диригент акад. Методий Григоров и Ансамбълът за народни песни и танци. Гости на празничния концерт бяха квартет "ИНТРО", които интерпретират класическа музика в съвременен аранжимент.

Водещи но събитието бяха актьорите от Драматичния театър "Стефан Киров" Николина Велчева и Ивайло Гандев. Празнични фойерверки на сцената в края на концерта изразиха всеобщата радост от новата придобивка за Сливен.

Бяха поднесени цветя от министъра на земеделието Десислава Танева, Мария Белова - народен представител, кметовете на Кермен, Жельо войвода, Камен, Крушаре, Самуилово, Гавраилово, Ковачите, Старо село, Чинтулово, Глуфишево, Тополчане, Блатец, Мечкарево и Речица, от директора на Драматичния театър в Сливен Николай Недялков.

Във фоайето е подредена изложба-базар от творби на ученици от Националната художествена гимназия "Димитър Добрович", на Обществен дарителски фонд и фотоизложба на Арт-клуб Сливен. Картините са дарени на община Сливен. Средствата от продажбата им ще са за възстановяването на паметника на Шести артилерийски полк.

Концертът ще се състои и тази вечер от 18.30 часа.
       



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени