3.12.2016  Етнологът Владимир Демирев от РИМ Сливен с престижна титла

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  


След успешен конкурс етнологът и фолклорист Владимир Демирев от РИМ Сливен получи престижната титла "доцент", съобщиха колегите му от Регионалния исторически музей.

Доц. д-р Владимир Демирев работи в Регионален исторически музей - Сливен от 1982 г. Автор е на над 60 статии в научния печат и на много научно-популярни издания относно фолклорната култура. Носител е на наградата на Община Сливен за принос в историческото изследване, краеведческата дейност и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край с патрон д-р Иван Селимински за 2003 г.

Автор е на многожество книги, участва в конференции. Инициатор и ръководител на множество научни експедиции за изследване на културно-историческото наследство в Сливенско и популяризирането му чрез регионални, национални и международни научни форуми.

Тази година получи награда на името на проф. Тодор Иванов Живков за принос към българската етнология и медиевистика на Десетите Международни Цар-Шишманови дни, които се проведоха в Самоков.

Длъжността главен уредник вече ще се изпълнява от Мария Кирова от отдел "История на българските земи XV - XIX в.".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени