27.09.2016  Световeн ден на туризма 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Световният ден на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Отбелязва се от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм.

По този повод Община Сливен организира инфотур за работещите в сферата на туризма – хотелиери, ресторантьори, собственици и управители на атракции, спортни бази и други, в които преобладават посетители от страната или чужбина. Основната цел, която си поставихме e колегите, които имат най-близък контакт с туристите и гостите на града да познават в детайли културно-историческите забележителности на Сливен и да мотивират вашите клиенти да ги посетят.

Инфотурът ще се проведе на 27.09.2016 г. от 9.00 ч.

Сборен пункт: пред Регионален исторически музей Сливен

Екскурзовод на групата ще е Николай Сираков- директор на Регионален исторически музей Сливен.

Програма:
9.00 ч. – посещение на Регионален исторически музей- Сливен – беседа 10.00 ч. – пешеходен тур в центъра на града и запознаване със символите на Сливен. 11.00 ч. – посещение на къща-музей "Сливенски бит" – беседа 12.00 ч. – посещение на Национален музей на текстилната индустрия – беседа и демонстрации 13.30 ч. – посещение на крепост "Туида" -/придвижването до крепостта ще се осъществи с осигурен от организатора транспорт/ 13.30 – 14.00 ч. – почивка за кафе и сандвич 14.00 - 16.00 ч. – беседа, стрелба с лък, фотосесия с антични и средновековни костюми, запознаване с ловните птици Драко и Фаруко
Инфотурът е безплатен за всички участници.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени