26.09.2016  Фестивал на 100-те войводи в Сливен

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

При голям интерес премина и вторият ден от Фестивала на 100-те войводи. Хиляди хора дойдоха в Градската градина и подкрепиха събитието, което се проведе в Сливен на 24 и 25 септември.

Второто издание на Фестивала на 100-те войводи се организира от Община Сливен и има за цел да върне традициите на Сливенския панаир от 1756 г. Проявата беше подкрепена от Министерството на земеделието и храните чрез националната кампания "Подкрепяме българското".

На централната алея в Градската градина бяха разположени шатри на 30 местни производители, които представиха плодове, зеленчуци, мед, млечни и месни продукти, билки, тестени изделия и други.

На сливенска сцена в неделния ден се изявиха самодейни състави, Рафи и Риуайнд, Берковската духова музика, а кулминацията беше концерт на рок-легендите БТР. В събота организаторите подариха на сливенци и гостите на града концерти на Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева, Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, колективи към читалища от община Сливен и танцови състави. Участие във Фестивала на 100-те войводи взе и известният кулинар Ути Бъчваров.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени