24.09.2016  Съборът в Бинкос предложи на жители и гости богата фолклорна програма

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

"Съборът е възстановен след дълго прекъсване и се надявам, че ще продължим празнуването му. Радвам се, че виждам толкова много хора, което ми вдъхва вяра в бъдещето на селото", заяви при откриването на събора кметът на Бинкос Минко Банков. С песни и хора беше отбелязан празникът.

Поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев беше прочетен от зам.-кмета Румен Иванов. "Приемете моите най-добри пожелания за здраве, благополучие и много щастие. Поздравявам Ви за стремежа да запазите историята и традициите на Бинкос, повелите на Вашите предци и тяхната воля да бъдете днес заедно. Продължавайте да утвърждавате християнските ценности за доброта и грижа към ближния", пише в поздравителния адрес.

Своя фолклорен поздрав отправиха танцов състав "Тракийска китка" при Народно читалище "Слънце 1928" - село Гавраилово и Народно читалище "Светлина 1926" - село Селиминово с ръководител Иван Иванов, младата изпълнителка Ивелина Димитрова и певицата Евгения Калайджиева с формация "Хаджии".

Голямо общоселско хоро беше кулминацията на празника. Десетки жители и гости на селото приветстваха идеята да бъде възстановен събора на Бинкос и присъстваха на проявата след дългогодишно прекъсване.

Празникът беше уважен още от секретаря на община Сливен Валя Радева, общински съветници и кметове на населени места.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени