15.09.2016  Откриха площадка за стрийт фитнес в Сливен

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Кметът на Сливен Стефан Радев и управителят на "Напоителни системи", клон Средна Тунджа, Пламен Иванов откриха площадка за стрийт фитнес, която се намира на булевард "Панайот Хитов", непосредствено преди Дом за стари хора - Сливен.

На площад от 448 м2 са изградени достъпни зони и уреди за хора с увреждания, както и специално пригодена чешма за тях. Има и мраморна маса за любителите на шаха. Останалите уреди във фитнеса на открито са успоредка, шведска стена, висилка, лежанка за коремна преса, лост за лицева опора и трицепс, 3 бр. кубчета за скок от място, колело, тренажор лунно ходене, скрипец за ръце рамо. След почистване на терена бяха изградени девет пейки, маса за шах и коран, две кошчета и стойка за велосипеди. Зоната е озеленена и са поставени осветителни тела. Възстановени са и четири пейки на алеята, която води към фитнес площадката.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази задоволство, че площадката е предизвикала интереса на гражданите веднага след нейното изграждане. Според него това е показателно, че има нужда от изграждането на повече такива съоръжения и ще се работи в тази посока. Радев благодари за инициативата на хората, застанали зад добрата кауза, която се е реализирала за кратки срокове при много добра организация.

Управителят на "Напоителни системи" благодари за съдействието на бизнеса и Община Сливен. "Смело мога да твърдя, че до момента община Сливен не е имала бизнес ориентиран кмет, какъвто е г-н Радев, с визия за осигуряване на по-добра среда за живот. Надявам се да сме дали добър пример и на други граждани, които могат и имат желание да помогнат и да се включат в бъдещи подобни инициативи", каза той. Пламен Иванов посочи, че теренът, върху който в момента се намира площадката, е бил в много лошо състояние. Според него облагородяването му безспорно е позитивен резултат. "Фитнесът може да се ползва безплатно и бих искал да призова всички граждани да се отнасят отговорно и да запазят това, което е направено. За нашия екип и хората, които се включиха в изграждането, беше истинско удоволствие, както по време на изграждането, така и сега при довършителните работи, когато виждаме вече усмивките на всички трениращи", каза още управителят на "Напоителни системи".

Площадката за стрийт фитнес е построена по идея на Инициативен комитет с представители на бизнеса, с подкрепата на Община Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени