16.09.2016  Спортен празник в по случай Европейската седмица на спорта в Сливен

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Спортен празник в Градската градина беше кулминацията на проявите по случай Европейската седмица на спорта в Сливен.
Събитието събра десетки жители и гости на града.

"Спортът е за всички, независимо от спортната подготовка. Затова бъдете активни", заяви заместник-кметът Пепа Чиликова при откриването на спортната проява. Тя благодари за участието на спортните клубове в демонстрациите по зумба фитнес, спортна акробатика, енергийна гимнастика, спортни танци, канго и ориентиране.

На празника присъства Валентин Заеков -съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той поздрави участниците от името на министъра и пожела много успехи в спорта. "Пожелавам Ви да бъде активни, а Сливен да има олимпийски медалисти и световни шампиони", заяви Заеков.

Събитието стартира със зумба фитнес под ръководството на фитнес инструктора Силвия Ташева. Програмата продължи с финалистите от предаването "България търси талант" от Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев". Някои от присъстващите танцуваха с канго джъмпс обувки, осигурени от Kangoo Club Zina. Сред участниците бяха и танцьорите от Клуба по спортни танци "Туида". Енергийна гимнастика с Искра също беше част от спортния празник. В същото време Клубът по ориентиране "Сините камъни" провеждаше фемили рън и ориентиране в лабиринт.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спорта и физическата активност в цяла Европа. Тя се провежда в 10 града в страната, сред които е и Сливен. От 11 до 17 септември Община Сливен обяви свободен достъп до спортните зали в града. По график се провеждаха демонстрации по тенис, баскетбол, волейбол, футбол на спортни площадки в града, джудо, самбо, сумо, спортна акробатика, спортни танци, зумба, канго.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени