27.09.2016  Инфотур за работещите в сферата на туризма
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Вчера, 27.09.2016 г. бе проведен инфотур за работещите в сферата на туризма. Той се проведе и по повод Световния ден на туризма, който тази година е с мото: "Туризъм за всички: поощряване на универсалната достъпност на туризма в полза на всички- хора с увреждания, възрастни хора, семейства с малки деца и др." В инфотура бяха включени Регионален исторически музей, къща-музей "Сливенски бит", първата текстилна фабрика на Балканите, Музей на текстилната индустрия и антична крепост "Туида". Екскурзовод на групата беше Николай Сираков – директор на РИМ Сливен. Участниците в инфотура бяха поздравени от Стоян Марков- зам. кмет "Икономическо развитие" в Община Сливен. Беседи изнесоха директора на РИМ Сливен, уредничката на къща-музей "Сливенски бит", Тони Димитрова-директор на музея на текстилната индустрия, Мая Иванова- ръководител на екипа на крепост "Туида" и Деница Жечева- екскурзовод.

Целта на инфотура беше хората, които работят в туризма и имат близък контакт с гости на града, да се запознаят отблизо с културно-историческите забележителности на Сливен, за да ги представят на своите клиенти и да ги мотивират да ги посетят.

Бяха поканени хотелиери, ресторантьори, собственици на атракции, туристически агенции и други, работещи в системата на туризма. Отзоваха се около 35-40 човека – туроператори, представител на туристически информационен център към Природен парк "Сините камъни", хотелиери, екскурзоводи, хора, които планират да предлагат туристически програми на чуждестранни туристи , студенти и преподаватели от Колеж към Технически университет-Сливен, специалност "Мениджмънт на алтернативния туризъм".

Инфотурът премина при голям интерес от страна на участниците и беше изпълнена предварително разработената програма – от 9.00 до 16.00 ч.

Освен това бяха проведени и много разговори, дискусии и обсъдени идеи за съвместна работа в полза на развитието на туризма в Сливен.

Идеята на Община Сливен е да се проведат и следващи такива инфотурове, в програмата, на които да се включат и други обекти – къща-музей "Х.Димитър", къща-музей "Д.Чинтулов", църквите "Св.Димитър", "Св.Никола", "Св.Богородица", "Св.София". Ще се направи и един виртуален тур, с помощта на ПП "Сините камъни" – Природни феномени и легенди в Синята планина, По стъпките на 100-те войводи и няколко тематични- "С аромат на вино"- за запознаване с винопроизводителите в Сливен и региона, "Вкус и цвят" – за представяне на местни производители на биопродукти и др. Инфотурът беше организиран от Община Сливен и с любезното съдействие на г-н Радостин Бозуков от комплекс "Национал".



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени