11.10.2024  Изложба на Велин Динев


Източник: НХГ "Димитър Добрович"
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 11 октомври, галерия "НОВА" — 16:00 часа


На 11 октомври в галерия "Нова" се откри изложба на художника Велин Динев. Вернисаж: от 16 до 18:30 ч. Изложбата може да бъде посетена до 25 октомври.

Велин Динев е художник с творчески успехи в областта на батика и живописта и с множество самостоятелни изяви в продължение на повече от 40 години. Участва в общи изложби в Букурещ, Берлин, Будапеща, Париж и Лондон, а през последното десетилетие и с редица самостоятелни изложби в Сливен, където живее и твори. Негови творби са притежание на колекционери от Германия, САЩ, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия.

През 2018 г. Велин Динев стана носител на голямата награда „Сирак Скитник“ от Националната изложба – конкурс за Димитровден, празника на Сливен, а през тази бе отличен с приза за живопис от същия форум.

Художникът бе сред номинациите за наградата „Добри Чинтулов" през тази година за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

 
   
Още снимки от откриването на изложбата албума на ИнфоТуризъм - Сливен във Facebook:









Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "НОВА"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени