1.04.2024  Театрална постановка "ДЕКАМЕРОН"
спектакъл за възрастни по Бокачо

Източник: Държавен куклен театър - Сливен
Позоваването на източника е задължително.  
  

19.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен 

Драматизация: Нина Мазур
Режисьор: Невена Митева
Участват: Анна Петрова и Вангел Апостолов


Това е спектакъл за радостта от живота. Това е спектакъл за любовта. Любовта във всичките и нюанси – щастливо-безметежна, изобретателна, завистлива, отмъстителна или просто похотлива.

Главната героиня Джалсомина и приятелките и споделят своите любовни истории. Всъщност това са най-пикантните разкази от „Декамерон" на Бокачо.

Историята се развива в един ден. Той започва с желанието на Катерина /дъщеря на Джалсомина/ да спи на терасата. Майката успява да убеди съпруга си, въпреки страха, че зад това желание може да се крие нещо друго. Самата домакиня очаква любовника си, но съпругът и се бави и прелюбодеецът е принуден да си иде.

Трите приятелки разиграват своите истории. Естествено появява се още един любовник. Завръща се и "беглецът", но се връща и съпругът. И става тя, каквато става. Катерина е заспала на терасата, но не е сама. И Джакомина ще ставе тъща, а скоро и баба. В красивата нощ Джакомина кани своя съпруг в спалнята. Любовта побеждава.

Публиката участва активно в този спектакъл.

Авторката на драматизацията Нина Мазур е известен специалист в монодрамата. Тя и вицепрезидент на Международния форум на Монодрамата към ЮНЕСКО.

Режисьорът Невена Митева е носител на множество награди от български и международни фестивали.

Актрисата Анна Петрова има награди от български и чужди форуми, а последното и отличие е Кукерикон за най-добра комедийна актриса.

Очаква ви много жизнерадостен смях!


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени