13.06.2023  Благотворителен концерт в подкрепа на Емо

 
Източник: БТА

18.00 часа, в зала ДНА във Военния клуб в Сливен


Каним ви на благотворителен концерт в подкрепа на 9-годишния Емил Чапкънов, който се бори да проходи нормално и да играе със своите връстници.

Концертът ще се състои на 13-ти юни (вторник) от 18ч. в зала ДНА във Военния клуб в Сливен. В него ще вземат участие ДЮФА "Тракийче", Балет "Грация" ,Акробатика Стефан Данчев, танцов колектив при СУ "Пейо Яворов" и ученици, които ще пеят.

Събитието е по инициатива на Яна Стоянова – ученичка от 11-ти клас на ПГПЗЕ "Захарий Стоянова". Разбира историята на Емо от интернет и решава, че има достатъчно съученици и приятели с таланти, които могат да помогнат. Яна вече е започнала да събира средства от благотворителен базар в училището си.

Информация за Емо:

9-годишният Емил Чапкънов от Сандански е с диагноза спастична церебрална парализа и има нужда от помощ за предстояща операция за коригиране на походката и рехабилитации в Турция.

Емилчо се бори за пълноценен живот още от бебе. Роден е преждевременно в седми месец. След раждането си Емилчо е интубиран и поставен на апаратна вентилация в кувьоз. През времето, в което е бил в кувьоза лекарите откриват болестта вътрешна хидроцефалия. След няколко месеца Емил е опериран. В главичката му е поставен апарат, който е свързан с пикочния му мехур, чрез който се изкарва излишната течност от главата. Едва на 6 месеца Емилчо претърпява повторна операция - ревизия на вентрикуларната част на шънта.

Близо 2 години по-късно Емо получава гърч, съпроводен с повръщане, в следствие на което е изпратен да се направи изследване и ЕЕГ и се установява, че има спастична церебрална парализа, изразена от дясно.

Емил Чапкънов е с диагноза спастична церебрална парализа и придружаващи заболявания локализирана симптоматична епилепсия и епилептични синдроми с припадъци.

След многобройни лечения в България, семейството е насочено към клиника в Турция. Там през октомври месец миналата година Емо преминава през успешна операция за отпускане и удължаване на сухожилията, отпускане на тазобедрената става и поставяне на ботокс от двете страни. Всеки месец детето преминава през двуседмично лечение в турска клиника, а процедурите струват над 120 000 лева годишно. След операцията Емилчо има значително подобрение.

В края на май месец тази година Емилчо завърши първи клас. Въпреки трудностите, през които преминава, той е борбен, усмихнат и не спира да мечтае, че ще тича и играе футбол като своите съученици.
На 14.06. на Емо му предстои втора операция за коригиране на походката, след което ще има рехабилитации в продължение на още 1 година. До сега са събрани половината от нужната сума за целия период, но остатъкът от сумата е непосилна за семейството на Емо.

Дарителска сметка:
Славка Костадинова Чапкънова
IBAN сметка: BG06UNCR70001522924988BIG UNCRBGSF / Клон: УниКредит Булбанк

Revolut: IBAN: LT13 3250 0172 1199 7510 / BIC: REVOLT21 http://revolut.me/kiril60l7

kiki1234@abv.bg, 0898889931    PAYPAL:@Slavka66
Снимки: Facebook страница в подкрепа на Емо
Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени