14.06.2023  Театрална постановка "Българската литература накратко"
от Иво Сиромахов
 

19.00 часа, зала "Зора"   

Участват - Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров Режисьор - Златомир Молдовански
Художник и сценограф - Ивелина Минева
Музикално оформление - Dtrax Ivanoff


Постановката е с автор Иво Сиромахов и разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители. Режисьор на творбата е Златомир Молдовански, художник-сценограф Ивелина Минева, а музикалното оформление е дело на D-Trax. 

"Българската литература NAKRATKO", която акцентира върху особеностите на съвременното образование. На сцената на НХК публиката ще види в ролята на трима изтерзани, но усърдни учители - Мария Игнатова (за която това е дебют на театрална сцена), Ненчо Илчев и Антоан Петров.

Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители (в ролите – Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров) са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици!

Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от "Под Игото", "На браздата", По жицата".

През смях и горчива ирония "Българската литература накратко" разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители!



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени