30.03.2023  Изложба "Великден '23"

Източник: Галерия "Май". Позоваването на източника е задължително.
Откриване: 30 март от 18.30, "Галерия "Май"

Четирима сливенски художници подредиха Великденска изложба в общинската галерия "Май". Официалното откриване на експозицията се състоя днес, 30 март 2023 г., в присъствието на много гости.

Сред присъстващите бе и заместник-кмета на община Сливен, Пепа Чиликова. До 15 април, посетителите могат да видят и закупят творби на Станимир Манойлов – дърворезба, Изабела Банкова – иконопис, Цанислава Петрова – батик и Пеньо Иванов – живопис.

В тази изложба Станимир Манойлов участва с 57 творби. Сред тях са настолен кръст с пет сцени от живота на Исус Христос и Богородица "Достойно ест", изпълнена от чимшир в ажурна орехова рамка, медальони с образите на Христос, Богородица, Св. Георги, Св. Йоан Рилски и др. За първи път той предлага т. нар. заготовки за медальони без обков, за да се до изработят според желанието на клиента.

Изабела Банкова представя икони, творбите на Цанислава Петрова са рисувани с техника "батик" коприна, картините на Пеньо Иванов са маслени платна с жизнерадостни цветове и сюжети, подходящи за настроение в навечерието на големия християнски празник.
родственици.









 


 



Още снимки от откриването на изложбата във Facebook:



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "МАЙ"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени