9.03.2023  Изложба "Претворени багрила"


Източник: Галерия "Седем".
Позоваването на източника е задължително  .

Откриване: 17.00 часа, Галерия "Седем"
 
Изложба "Претворени багрила" ще бъде открита в сливенската галерия "Седем" на 9 март, четвъртък, от 17 часа, съобщи за БТА Дора Куршумова, собственик на галерията.

Експозицията е част от проекта "Да творим с багри от природата" на Фондация "Крайница", насочен към хората от малките населени места, към хора в неравностойно положение, бежанци от Украйна и др. Ще бъдат показани близо сто творби, сред които рисуване с техниката "батик" върху коприна, памучни материи, пана с вълнени конци и мъниста. Участниците са 25 жени, като изложбата е посветена на празника 8 март.
<br>
Началото на проекта "Да творим с багри от природата" бе поставено в Пресклуба на БТА в Сливен през ноември миналата година. Той е с еконасоченост и включва обучение за багрене с евтини, достъпни материали от природата. Изпълнява се в сливенски села и котленското село Жеравна.

Участниците събират рецепти за багрене, участват в творчески работилници. Подбрани произведения от работилниците ще бъдат представени в изложба и на търг, като средствата от продажбите ще бъдат инвестирани в читалищата.

момента в Сливен са се състояли около 12 работилници, сред тях изработване на батик с ефекти от морска сол. В началото на октомври избрани творби от различните работилници ще бъдат показани в изложба. (БТА)




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени