13.12.2022  Концерт-спектакълът "Реформаторът"
с участието на Герасим Георгиев-Геро и оркестъра на Държавна опера Бургас

Източник: chernomorie-bg.com
Позоваването на източника е задължително


 
19.00 часа, Зала "Сливен"

Идея и сценарий: Юлия Манукян
Диригентст: Левон Манукян
Участват: Герасим Георгиев-Геро, оня Ковчезлиева, Илиан Божков и солистката на Държавна опера – Бургас Мария Цветкова-Маджарова

На очароващите с талант и сценично присъствие на любимеца на публиката Герасим Георгиев-Геро, младите талантливи актьори Соня Ковчезлиева, Илиан Божков и солистката на Държавна опера – Бургас Мария Цветкова-Маджарова ще партнира оркестърът на Държавна опера – Бургас, под вдъхновената палка на маестро Левон Манукян. Соня Ковчезлилева е добре позната на бургаската публика от изявите й в концертните спекткали "Романтична комедия" и "Без любов не може", в сценично партньорство с Ненчо Балабанов. Двата проекта са също по идея и сценарий на Юлия Манукян, под диригентството на Левон Манукян.

Младият актьор Илиан Божков стана популярен с участието си в сериала на БНТ "Румбата, аз и Роналндо". Идеята и сценарият на "Реформаторът" са отново на Юлия Манукян, аранжиментите, представящи известни произведения в нов оригинален облик, са дело на диригента Левон Манукян, който е със сериозен професионален опит в създаването на подобни вълнуващи спектакли на хитови музикални мотиви в нов авторски прочит.

Авторът на оригиналния сценарий на "Реформаторът" Юлия Манукян обрисува с няколко словесни щриха идеята на музикално-сценичния проект: "Представяте ли си директор, който е спуснат отгоре без никаква квалификация? Защото неговата професия е "Директор" и това е достатъчно! Големият Герасим Георгиев-Геро, подпомаган от послушната му секретарка Соня Ковчезлиева, изпада в тотална бъркотия, сътворена от сценаристката Юлия Манукян. Хвърлен директно в "клетката на лъва" при музикантите от Държавна опера-Бургас, новоизлюпеният директор сътворява чудеса от безумия само за един ден. Най-голяма съпротива ще срещне от диригента им – Левон Манукян! Нека битката започне сега!

Публиката да се готви за свръхзабавни словесни каламбури и диалози, които ще представят Герасим Георгиев-Геро, като директор, спуснат "отгоре" и нямащ представа от реда и взаимоотношенията в един симфоничен оркестър, Соня Ковчезлиева – в ролята на негова секретарка, Илиан Божков – като представител на синдиката на музикантите. Освен на интригуващия забавен текст, чрез който се казват ненатрапчиво много истини за съвременната реалност, в новия проект е заложено и на богата музикална програма, включваща популярни и обичани заглавия: "Унгарски танц" № 5 от Йоханес Брамс, "Музикален момент" от Роберт Шуман, "Малка нощна музика" от В. А. Моцарт, части от "Пицикато полка" от Йохан Шраус, "Маскарад" от Арам Хачатурян, "Перпетуум мобиле" от Йохан Щраус-син, "Либертанго" от Астор Пиацола, "Разходка с куче" от Джордж Гершуин, "Пинк, Планк, Плунк" от Лерой Андерсон, "O, sole mio" и "O, mio babbino caro" - със солист сопраното Мария Цветкова-Маджарова. В разнообразната музикална програма са включени и обработки на български народни песни, както и емблематичната "Фалшив герой" на Тодор Колев.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени