30.06.2022  Концерт "в света на музиката"
Веско Ешкенази – цигулка, Вероника Тодорова – акордеон

30 юни от 18.30 часа, зала "Сливен"
  

Солисти: Веско Ешкенази – цигулка,
Вероника Тодорова – акордеон,
Диригент: маестро Георги Милтиядов
  

Виртуозите Вероника Тодорова – акордеон, и Веско Ешкенази – цигулка, двама доказани музиканти със световни кариери се срещнаха за пръв път миналата година – на репетиция за юбилейния концерт "Веско Ешкенази на 50" в читалище "Съгласие 1869". Тогава спонтанно изпълниха "Либер танго" от А. Пиацола, а заснетият любителски видеоклип набра голяма популярност в Интернет. "Там се виждат искрите, които прехвърчаха между нас, и беше ясно, че трябва да направим нещо заедно. Аз съм изключително щастлива, че ръководството на Плевенската филхармония веднага прие много позитивно идеята", сподели за "Духът на Плевен" Вероника Тодорова.

Програмата за новия проект е много интересна и разнообразна. Ще прозвучат познати произведения, сред които Токата и фуга в ре минор на Й. С. Бах и ария на Царицата на нощта из оп. "Вълшебната флейта" на В. А. Моцарт. Веско Ешкенази ще поднесе много филмова музика, а Вероника Тодорова остава вярна на разнообразните си музикални предпочитания, сред които са класиката и джазът. "Дори този път ще се осмеля да представя на публиката моята композиция "Dance of the river" в аранжимент на Георги Милтиядов. Написах това произведение преди 2 години и го посветих на началото на фестивала "Jam on the River", който създадох и организирам в любимото ми село Дебнево в полите на Троянския балкан – в него мина детството ми, а от няколко години трайно се установих там. В парчето е вложена енергията на реката, на водата, на Балкана. Стилът е джазов, но в неравноделни ритми", сподели за "Духът на Плевен" тя.

Акордеонистката ще представи и някои от композициите на знаменития съвременен джазмузикант проф. Ренцо Руджери, при когото е учила в Италия. В програмата са включени още Bohemian Rhapsody на Queen, хитове на Майкъл Джексън и други световноизвестни изпълнители. Аранжиментите са направени специално за проекта "В света на музиката" от Георги Милтиядов. Програмата ще бъде представена в много градове на страната през лятото.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени