1.07.2022  "Вечер на легендите 2022" край Потопената църква

 
Източник: Община Твърдица
Позоваването на източника е задължително.
  

Тази година отново край Потопената църква ще има пок събитие за посрещане на Джулая - това увериха организаторите от Община Твърдица и местния Общински съвет. На 1 юли от 19 ч. любителите на рока и съмишленици на Джулая могат да присъстват на събитието, за което от местнат аадминистрация се подготвят с вълнение.

Затова Община Твърдица и Общински съвет - Твърдица благодарят за подкрепата и доверието, които гражданите дават от 2017 г. за провеждането на Джулай морнинг - прекрасно събитие на брега на яз. "Жребчево" на фона на силуета на Потопената църква.

Всяко едно мероприятие има своите възходи и застои.

Джулай морнинг – Потопената църква – Твърдица, не прави изключение.

Факт е безпрецедентната подкрепа за идеята - например от Благовест и благотворителното преплуване на язовир Жребчево от този невероятен младеж или искрената подкрепа на група "Епизод", за да бъде сложено началото. Факт е пропускането на изданието поради връхлетялата ни пандемия, факт е риска поредното издание да не се проведе по ред причини, но е факт и упорството от организаторите да намират начин да го реализират отново и отново.

Рок фестът, който вече се превърна в традиция, е нещо повече от идея. Повече е от намерение на група организатори.

Той е …. Вяра. Той е …. Преди всичко, българско.

 
"Твърдица и църквата" Вечер на легендите 2022 е надсловът на тазгодишното издание на Рок фест "Денят след July Morning" гр. Твърдица, Потопената църква, язовир Жребчево.

Организатори отново са Община Твърдица и Общински съвет -Твърдица. Участват част от музикалните легенди на България: Йордан Георгиев – Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски, "Епизод", "Конкурент", "Диана Експрес", "Фактор".

Програмата ще започне с изпълнение на подгряващата ученическа група "Монолог", а малко преди полунощ ще се насладите на изпълнението на рок парчета от гайдарски състав "Христанов" и формация "Гайдари".

Изявите на групите ще приключат около два часа през нощта, но в останалата част можете да се доверите на сетовете на Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски и група "Монолог".

Ето част от поканата на организаторите:

"Кой казва, че купонът трябва да продължи само до изгряването на юлското слънце? Всички, които искат да го продължат и в деня след July Morning, могат да разчитат на нас.

Близо до сцената могат да ползват услугите на добра скара каравана, осигурено е място за безплатно разпъване на палатки, каравани и кемпери. Най бързо развиващият се рок фест в България, организиран на фона на един от символите на стоицизма ни - Потопената църква, Ви очаква. Входът и тази година е свободен.


Ние сме създателите на Рок фест "Твърдица и църквата". Фестът на легендите на българския рок и техните съвременни наследници.. Приятели.

Никой обаче не е създавал историята на Потопена църква, носеща името на светеца Иван Рилски. Тя води началото си от 1891 година, когато църквата е построена от тревненски майстори. Градежът на храма и стенописите му са изцяло със средства на обикновени работливи хора живеещи в селото, вярващи в доброто бъдеще за тях и децата им и искащи тази вяра да остане и след тях.

Но идват други времена и водите на язовирът построен в периода 1959- 1966 г. потопяват на дъното му селата - Жребчево, Запалня и Долно Паничерево. Не могат да "потопят" обаче заложена вяра. Би трябвало сградата на църквата отдавна да е история като стотиците къщи от селата.

За наша радост история е не разрухата, а съдбата на символа на вярата и стоицизма – устоялата на времето и водите Потопена църква. История "създадена" не от човека, а от самата нея, отказвайки категорично да "загине" от водите на язовира. Така, както ние отказваме да "загинем" като нация заливани от поройните води на дезинформацията, забвението, деградацията и унищожението.

Очакваме Ви отново!" написаха организаторите.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени