30.06.2022  Kонцерт Симфоничен Оркестър Сливен
закриване на сезон 2021/2022

Източник: Сливенски Симфоничен Оркестър
Позоваването на източника е задължително.
  

30 юни от 18.30 часа, зала "Сливен"
  

Григор Паликаров - диригент
Ерика Пикоти - виолончело
  
 
В програмата:
Волфганг Амадеус Моцарт / Увертюра "Дон Жуан"
Пьотр Илич Чайковски / Вариации на тема Рококо за виолончело и оркестър
Шарл Гуно / Синфония № 1 в ре мажор

Симфоничен оркестър Сливен закрива творческия си сезон с бляскаво събитие на 30 юни. То ще се състои в зала "Сливен" от 18:30 ч. След поредицата от успешни концерти, този път публиката ще има възможност да чуе и види на сцената италианското вдъхновение, виолончелистката Ерика Пикоти и изключителния български диригент Григор Паликаров.

Тя е само на 22 години, а вече има зад гърба си спираща дъха колекция от награди и международни признания. Ерика Пикоти е носител на престижната награда International Classical Music Awards, млад артист на годината (2019) а дебютният ? албум, е издаден от компанията Warner Classics.

Огромният списък с престижни зали и фестивали, където тя свири включва Карнеги Хол в Ню Йорк, Концертхаус в Берлин, Вигмор Хол в Лондон, Театро Карло Феличе в Генуа, Бозар в Брюксел, Ла Фениче във Венеция, Verbier Festival, Кронберг Фестивал, Паганини Фестивал, Supercello Фестивал в Пекин и др. Ерика си партнира на сцената с Марио Брунело, Миша Майски, Салваторе Акардо, Гидон Кремер и още много велики артисти.

 
Прави концертния си дебют на 13-годишна възраст, на живо по телевизия Rai, заедно с оркестъра на Санта Чечилия в Рим. Тя е отличена с титлата "Знаменосец на Италианската република" от президента Джорджо Наполитано, за "изключителни резултати в музикалното поприще в млада възраст".

Концертът ще премине под диригентството на един от най-известните български диригенти, носителя на "Кристална лира" - Григор Паликаров. Освен, че е главен диригент на Симфонично-оперетно дружество "М-ро Г. Атанасов", гр. Пазарджик, към настоящия момент, той е и чест гост-диригент на почти всички оркестри и оперни театри в страната. Сред тях са - Симфоничен оркестър на Българското национално радио, Софийска филхармония, Класик ФМ оркестър, Държавните опери в Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Стара Загора, Плевенска филхармония и др. Григор Паликаров редовно осъществява множество гастроли в чужбина, в страни като Германия, Австрия, Белгия, Франция, Италия, Люксембург, Русия, САЩ, Словения, Тайван, Холандия, Корея, Япония.

Програмата включва три шедьовъра на музикалното изкуство - Увертюра "Дон Жуан" от Моцарт, Вариации на тема Рококо за виолончело и оркестър от Чайковски и първо изпълнение в Сливен, на Симфония No.1 от Шарл Гуно.

 
Билетите вече са в продажба:
онлайн в касите на EasyPay
на касата на зала "Сливен"
10:00-13:00 и 15:00-17:00


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени