23.03.2022  Изложба "Графичен дизайн и визуални комуникации"

изложба на катедра "Графичен дизайн и визуални комуникации"
към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий"


Източник: НХГ "Димитър Добрович"
Позоваването на източника е задължително.
  

Откриване: 13 часа в галерия "Нова", сграда на НХГ "Димитър Добрович"
  


Галерия "Нова" представя изложба на катедра "Графичен дизайн и визуални комуникации" към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" на 23 март 2022 г. от 13.00 часа.

Изложбата е организирана по повод 20 години от основаването на специалност "Графичен дизайн" във Факултет по Изобразителни изкуства. През годините на своето съществуване, като част от преподавателския състав са творци с изявена професионална кариера.

Това са проф. Никола Николов, проф. д-р Светослав Косев, доц. Пеньо Пенев, доц. Огнян Ламбев, доц. д-р Красимира Друмева, гл. ас. д-р Атанас Марков, гл. ас. д-р Йордан Йорданов, гл. ас. д-р Биляна Цанова, ас. д-р Радимира Йорданова, ас. д-р Симеон Желев, ас. Христо Иванов и ас. Борислав Петров.

Целта на събитието е да направи ретроспекция на творчеството всички преподаватели от катедрата, които с амбиция и страст към изкуството и дизайна, работят за отстояването и популяризирането сред обществото на непреходни естетически стойности.

Благодарение на тези усилия специалност "Графичен дизайн и визуални комуникации" през годините на своето съществуване се наложи, като престижна образователна институция. Доказателство за това е нарастващият интерес от страна на кандидатстуденти и успешната практика на обучение.

Новата специалност "Интерактивен дизайн и компютърни игри" открита към същата катедра на Факултет по Изобразително изкуство, надгражда амбицията за развитие и адаптация на учебните програми към нуждите на пазара на труда. Стремежът на всички преподаватели е въвеждане на иновационни практики съобразно изискванията на новия век и оптимизиране на учебният процес.

Още снимки от откриването на изложбата на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:











Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "НОВА"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени