20.07.2021  Крепост "Туида" с международно отличие за "Най-добър еко музей"

Източник: крепост "Туида"
Позоваването на източника е задължително.
  

Интервю на Зорница Семерджиева с Мая Иванова

53% намаление на приходите през 2020 година в сравнение с 2019 отчитат от късноантичната и средновековна крепост "Туида" край Сливен. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора в града ръководителят ? Мая Иванова:

"Ние бяхме затворени съвсем за кратко по време на първата вълна от Covid-19. През останалото време останахме отворени", обясни тя.

"Това че правихме различни сценични прояви, които не можеха да се случват на закрито, се отрази на бройката ни туристи. Това, което най вече ни засегна, беше отливът от групови посещения и училищните групи", допълни Мая Иванова.

На 28 юли в Токат, Турция, тя и екипът ще получат наградите "Най-добър еко музей" и "Най-устойчива програма" от международния конкурс за екотуризъм, организиран от Международното дружество по екотуризъм.

В първата категория крепостта "Туида" се състезаваше с общо 12 туристически обекта, във втората тя спечели в конкуренцията на 108 екопрограми, допълни Мая Иванова:

"Нашата идея и цел е "Туида" да бъде кръстопът на история, култура, туризъм и всеки да открие нещо за себе си в нея. Затова, освен да показваме археологическия обект и историята на Сливен, сме се насочили да предлагаме богата културна програма през летния и есенния сезон", разказа Мая Иванова.





Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени