14.07.2021  Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградите
"Добри Чинтулов" и "Д-р Иван Селимински" за 2021 г.

 
 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.


Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за литература и изкуство "Добри Чинтулов" и наградата за принос в краеведческата дейност "Д-р Иван Селимински" за 2021 г.

Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

Наградата "Добри Чинтулов" се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

 
 

Наградата "Д-р Иван Селимински" се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо - краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.Предложения се приемат в срок до 1 септември, вкл. в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч. до 17 ч.


Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. експерт в Дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността".

Тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: dchaneva@sliven.bg.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ