30.06.2021   6-ма състезатели влизат в сливенския отбор, който ще участва
в Колоездачната обиколка на България


Източник: slivenpost
Позоваването на източника е задължително.
  

Самостоятелен сливенски отбор от шестима състезатели ще участва в 68-то издание на Колоездачната обиколка на България.

Това съобщи Евгени Балев, печелил състезанието през 2007 година,а сега за 19-ти път ще премери сили в най-старата колоездачна надпревара у нас. По думите му, за него не е важна победата, целта му е да обедини младите в отбора. Те да натрупат опит и след време да се доближат до успехите му. Заедно с Евгени Балев, Сливен ще представят Мартин Стефанов, Александър Жеков, Никола Николов, Георги Балев и Марко Данаилович.
 
Тазгодишната Обиколка на България ще бъде най-масовата в историята на състезанието. В нея ще участват над 150 състезатели от 21 отбора от чужбина и шест от България. Тя ще пресече три пъти Стара планина, което ще бъде истинско изпитание за колоездачите, включва пролог и пет етапа. Състезанието ще започне в София на 30 юни, с индивидуално бягане по часовник около храм-паметник "Александър Невски" в 1-километров пролог. Колоната ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли.
 
Сливен посреща Обиколката на 3 юли, около 16.00 часа, след което пред сградата на Общината ще се състои награждаване на призьорите и връчване на "жълтата фланелка". На 4 юли, в 14.00 часа, пак от площада пред Общината колоездачите потеглят към Бургас за предпоследния етап от надпреварата.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени