24.06.2021  Представяне на книгата "Поздрави от Хадес" на Яница Радева

  
 
Източник: НХГ "Димитър Добрович"
Позоваването на източника е задължително.
  

  
24.06 от 17:00 в галерия "Нова"  

"Поздрави от Хадес" на Яница Радева гостува в Галерия НОВА

"Поздрави от Хадес" е четвъртата белетристична книга на Яница Радева. Тя излиза от печат на 23 юни 2020 г. от изд. "Жанет 45".

На 24 юни 2021 – Еньовден, романът ще отпразнува своята първа годишнина в галерия "Нова" с подкрепата на преподаватели от Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" – Сливен.

Биляна Стоянова – българист, теолог и психолог, ще представи книгата пред сливенската публика.

Д-р Маргарита Дончева – художник и автор на корицата, ще разкаже за създаването ?.

"Поздрави от Хадес" е номиниран през 2021 г. за Националната литературна награда "Роман на годината" на Фонд "13 века България". За него литературните критици и отзивите от читателите са единодушни, че е роман на европейско ниво. По време на събитието ще можете да получите автограф от авторката и да участвате в томбола с награди.

Яница Радева е автор на две стихосбирки, четири романа и една монография. През 2012 г. получава Грамота за млад автор от Министерството на културата за романа "Бонбониерата". Стихосбирката "Кошерът на думите" е номинирана за наградата за поезия "Николай Кънчев" през 2012 г. Романът "Пътят към Тива" има номинация за националните литературни награди за български роман на годината "13 века България" (2018) и "Елиас Канети" (2019).Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "НОВА"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени