18.06.2021  Премиера на романа "Преобърнати съзвездия" от Деметра Дулева

  
 
Източник: РБ "Сава Доброплодни".
Позоваването на източника е задължително.
  
  
17.00 часа, Регионална библиотека "Сава Доброплодни" – Сливен  

Издателска къща "Хермес" и РБ "Сава Доброплодни" канят на премиера на "Преобърнати съзвездия" от Деметра Дулева в град Сливен. На 18 юни от 17 .00 часа в регионалната библиотека писателката и редакторът на книгата Валентин Георгиев ще разкажат повече за романа.

"Всичко започна с едно служебно пътуване до Mадагаскар. Престоят ми беше кратък, но много интензивен. За пръв път прекосявах екватора, за пръв път попадах в Aфрика. В Мадагаскар животът е бавен, хората нямат много, но са щастливи въпреки трудностите.

Това, което видях, като с машина на времето, ме пренесе в годините на моето детство. Беше много странно усещане, бях едновременно малкото момиче и зрялата жена, сякаш миналото и сегашното се случваха едновременно... Но освен сладостното детство, си спомних и мъчителните гимназиални години, в които израстваш и започваш да се осъзнаваш като отделна личност. Разбрах веднага, че искам да разкажа за това.",
  разказва авторката по повод втората си книга.


Това е един майсторски написан роман, болезнено откровен, еротично и любовно провокативен. Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за магичното в раждането и смъртта.

Авторката Деметра Дулева е филолог, писател и дипломат. Първият й роман – "Странстващият албатрос" ("Хермес", 2019), печели през 2020 г. наградата "Перото" за най-добър дебют. Отличен е с втора награда в категорията художествена проза на "Портал Култура" и е номиниран за роман на годината на Фонд "13 века".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени