Театрална постановка "Животът, макар и кратък"
от Станислав Стратиев

 
Източник: Драматичен театър - Търговище
Позоваването на източника е задължително.  

Постановка: Денислав Янев
Сценография и костюми: Никол Трендафилова
Сценичен бой: Камен Иванов
Участват: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров

  Макар и все още в извънредна епидемична обстановка, време е да се завърнем към социалния живот с най-новото заглавие в репертоара на Драматичен театър – Търговище. "Животът, макар и кратък" от Станислав Стратиев е абсурдистка комедия, която проследява решението на архитект Стилиянов, кариерист на средна възраст, да отстоява за първи път принципите си и серията от сблъсъци с нелепи персонажи , които среща по пътя си към целта.

В ролята на архитекта със събудена гражданска съвест влиза един от ветераните в театралното изкуство – Тeодор Елмазов, известен на публиката и с телевизионните си изяви в "Клуб НЛО", "Седем часа разлика" и "Музика, музика" по БНТ2. Негови антагонисти на сцената ще са Ивана Стоянова и Йордан Любомиров, както и обичаният от публиката в Търговище Любомир Фърков, който влиза в поредното си емблематично превъплъщение.

В постановката младият, но вече с опит режисьор Денислав Янев ни разкрива поредната житейска истина за цената на материалния комфорт и отстояването на позиции, въпреки обстоятелствата. Този път ще търсим отговори на въпросите: Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме? Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци? Готови ли сме да помогнем на човек в нужда?

Заповядайте на 3 юли 2020 г. от 19.00 часа в Драматичен театър – Търговище!

Заедно чрез театъра да преоткрием човешките добродетели!




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени