Театрална постановка "Колко е важно да бъдеш сериозен"
от Оскар Уайлд

 
Източник: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград
Позоваването на източника е задължително.  

превод: Красимира Тодорова
режисьор: Антон Угринов
сценография и костюми: Ванина Цандева
музика: Калин Николов

участват:: Мариана Бонева, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Нено Койнарски, Теодор Куков, Радослав Балев, Жанет Керанова, Недиляна Павлик, Йордан Ангелов, Тара Димитровска
  

Три любовни истории са в основата на сюжета на една от най-остроумните и интересни пиеси на Оскар Уайлд – "Колко е важно да бъдеш сериозен".

Този изящен драматургичен текст е всъщност забавен и ироничен коментар върху обществото и неговите модели на живеене. "Колко е важно да бъдеш сериозен" ("The Importnace of Being Earnest") би могло да бъде преведено също и като "Колко е важно да бъдеш искрен, откровен", защото думата "earnest" има двойнствен смисъл. Именно това е и едрата тема, която ни занимаваше в репетициите – способността на човек да съжителства с истината или по-скоро липсата на тази способност.

Последиците, произтичащи от ходовете на героите, които са верни на принципа, че лъжата винаги е за предпочитане пред истината, ги вкарва в интересни и парадоксални сюжети и прави тази пиеса истинско проникновение за човешката природа.

Няма нищо по-сигурно от това, че всички ние повече или по-малко избягваме да бъдем искрени с другите, а често и със самите себе си. Както тогава така и днес, живеем в общество, в което всеки се опитва да представи себе си не такъв какъвто е, а такъв какъвто би искал да бъде в очите на другите или както казва Оскар Уайлд – "Всеки в края на краищата се оказва някой друг".




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени