Приятна жена в лоша компания

от Андре Русен

Източник: Народен театър "Иван Вазов"
Позоваването на източника е задължително.  

18 март от 19.00 часа, Зала "Сливен"  

Автор: Андре Русен
Режисьор: Юрий Дачев
Участват: Емануела Шкодрева Емануела Шкодрева Нина Павел Иванов Павел Иванов Жерар Кръстю Лафазанов Кръстю Лафазанов Адолф Васил Драганов Васил Драганов Инспектор
    

"Приятна жена в лоша компания" или "Нина" – каквото е оригиналното заглавие на пиесата – е вечната история на една дръзка, чаровна, неустоима, неудържима в желанието си да живее живота си така, както иска жена. Дори "лошата" компания, която се състои от красавеца и разбивач на женски сърца, но и самият той с разбито самочувствие Жерар; привидно безличния, но и неочаквано решителен съпруг Адолф и строгия, но чувствителен и искрен полицейски инспектор, не може да попречи на Нина да бъде уверена и сигурна в себе си. Макар и да знае, че повечето жени нямат за съпруг мъжът, който им е нужен, а също и че почти всички, които имат любовници също са нещастни, героинята на тази очарователна комедия е сигурна, че никакви житейски бъркотии не могат да ? попречат да бъде щастлива.

В геометрията не съществуват двустранни триъгълници, но в човешките отношения те са доста често срещано явление. Изобретателна жена, ревнив съпруг, самонадеян любовник: всичко изглежда толкова ясно, че никак не можеш да му повярваш. И не бива. Защото зад тази яснота бушуват такива непредвидими стремежи, ходове и коалиции, че свят да ти се завие. В този световъртеж, в който ни завихря Андре Русен, може да изгубиш някъде капките си за нос, но не и усмивката си. "Приятна жена в лоша компания" е комедия, направена по стара френска рецепта: любов, хаплив хумор, елегантна размяна на ролите. Към всичко това: симпатия към страните от двустранния триъгълник. Много автори на ситуационни комедии отвисоко се присмиват на героите си и се чудят как да ги изкарат препъващи се идиоти, които непрекъснато бъркат вратите. Русен симпатизира на хората, които показва. Добър е към тях.
Юрий Дачев




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени