28.03.2021  Представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен украсиха с мартеници дърветата в района на Долна лифтена станция

Източник: ПП ГЕРБ-Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

За поредна година представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен зарадваха децата и жителите на града по случай Баба Марта. Младежите украсиха с мартеници дърветата в района на Долна лифтена станция. По този начин младите хора поздравяват сливналии с предстоящия празник утре – Баба Марта, която е символ на настъпващата пролет и прераждането на природата и доброто.

Дръвчетата са украсени с традиционните бели и червени цветове, а по клоните са вързани големи и малки мартеници за радост на всички минувачи, решили да посетят местността Карандила и скално образувание Халката.

"Щастливи сме, че продължаваме един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна традиция. С това искаме да покажем, че младите българи вярват в доброто и спазват обичаите, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ. Хората се радваха на инициативата ни, а това ни зареди с позитивизъм и добра енергия"  , коментираха младежите.

С традиционния символ организацията пожелава на всички жители на Сливен здраве, благополучие и повече настроение. По случай предстоящия национален празник на България - 3 март, от МГЕРБ - Сливен поставиха националния трибагреник в района на лифтената станция. .



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени