4.02.2021  Регионалната библиотека в Сливен обяви Национален конкурс за изработване на театрални кукли

Източник: dnews.bg Позоваването на източника е задължително.  
  
 
Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" ще проведе десети Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои в рамките на XXIII Национален фестивал на детската книга - Сливен, 11-13 май 2021г.

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см. Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала.

Куклите за конкурса да са с обозначени на тях трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти.

До 5 април изработените творби трябва да се изпращат на адрес: 8800 гр. Сливен, ул. "Никола Карев" № 1, Регионална библиотека "Сава Доброплодни", За Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Домакините обявиха, че куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ "Сава Доброплодни" - Сливен.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени