14.01.2021  На специална церемония РБ "Сава Доброплодни"- Сливен обяви "Читател на библиотеката за 2021 година"

Източник: РБ "Сава Доброплодни"-Сливен Позоваването на източника е задължително.  
  
 
На 14.01.2021 г. /четвъртък/, в 12:00 ч., в Централното фоайе на РБ "Сава Доброплодни"- Сливен, на специална церемония бяха обявени номинациите и носителя на приза "Читател на годината" на библиотеката за 2021 г.

Конкурсът "Читател на годината" се провежда за пета поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици сред децата и тийнейджърите. След селекция за конкурса за 2021г. са номинирани 10 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп.

От номинираните е излъчен носителят на приза "Читател на годината - 2021" и това е Анастасия Георгиева Костова - на 27 години, филолог, заела над 140 книги през изминалата година. За читател на годината на Детски отдел е определен Пламен Антонов Тачев на 10г., ученик в НУ"Васил Левски", а негови подгласници са Натали Тихомирова Тенева на 10г. от СУ"Константин Константинов" и Антонио Цветанов Русинов на 12 г. от ПМГ"Д.Чинтулов". Читател на годината на Зала за свободен достъп №2 е Йорданка Иванова Георгиева - Шутова - на 34 години, служител в НОИ, заела 132 книги през 2021 г., а нейна подгласничка е Джесика Цветанова Бозукова на 16 години, ученичка в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Читател на годината на Зала за свободен достъп №1 е Габриела Стоянова Иванова на 20г., студентка в СУ"Св.Климент Охридски", а нейни подгласници са студентът Василен Емилов Георгиев и маг.фармацевтът Ваня Момчева Петкова. Читател на годината на Чуждоезиковия център е Даниела Иванова Христова – на 32 години, служител във Фонд "Земеделие",

Номинираните и отличени читатели бяха приветствани от директора на РБ "Сава Доброплодни", д-рРосица Петрова-Василева, която им връчи и грамоти, безплатни годишни читателски карти и сувенири и подаръци.

Церемонията се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени