12.01.2021  Участниците в анкетата за Стария бряст посочиха да се направи произведение на изкуството.
 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Да се направи произведение на изкуството на мястото на Стария бряст – това сочи резултатът от анкетата, организирана от Община Сливен. Тя се проведе от началото на ноември до края на 2020 година. Общият брой на отчетените гласове е 2 163. От тях 1 392 души (64, 4 процента от гласувалите) са избрали да бъде изработено произведение на изкуството. Едва 35, 6 процента (771) души са предпочели засаждане на ново дърво. Това обяви днес на пресконференция кметът Стефан Радев.

След така получения резултат Община Сливен ще сформира обществен съвет, който да проведе конкурс за идейни проекти, да определи статута на конкурса и да избере трите най-добри предложения. В обществения съвет ще бъдат поканени да участват представители на организациите на художниците, архитектите, проектантите, граждански сдружения, общински съветници и експерти от Община Сливен. Правилата за участие в конкурса ще бъдат оповестени след решението на обществения съвет и ще се предприеме популяризиране на идеята и в други градове на страната, за да се включат повече участници.

Общественото допитване беше проведено по идея на кмета Стефан Радев, според когото дървото е част от историята на Сливен, емблема за поколения сливналии и заради висока емоционална стойност, е важно да се вземе всеобщо решение. Дървото е сухо, с коренова система и израснали издънки, които могат да наследят болестта му. Кметът благодари на участниците в анкетата и се надява да постъпят интересни идеи, като реализацията на избрания проект ще бъде финансирана от Общината.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени