21.12.2020  С онлайн концерт и изложба приключиха проявите
в РБ "Сава Доброплодни"-Сливен

 

Източник: РБ "Сава Доброплодни"-Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

Всяка година, през месец декември, в навечерието на коледните и новогодишните празници, Регионална библиотека "Сава Доброплодни" предлага на своите малки и по-големи читатели богата и разнообразна програма "Коледа в библиотеката".

По традиция, в рамките на програмата, в библиотеката отваря врати и приказен театър, и стотици деца от сливенските училища и детски градини на възраст от 5 до 10 години посещават коледни представления. Тази година, за своите малки читатели, от библиотеката са подготвили спектакъла "Дядо Коледа, не остарявай!" – весела история за коледните премеждия на трудолюбивите и изобретателни джуджета Джу, Джуджи и Джудейко, на баба Коледа и на добрия снежен човек г-н Снежко за спасяването на Коледа, със специалното участие на актьора Вангел Апостолов.

Поради извънредното положение и невъзможността представлението да бъде гледано на живо, то може да бъде проследено онлайн на YuoTube канала на библиотеката.

 
В рамките на програмата "Коледа в библиотеката" библиотеката организира за дванадесета поредна година конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание "Коледна магия" – 2020. В конкурса се включиха над 700 деца и тийнейджъри, на възраст от 5 до 15г., от арт школи, училища и детски градини от Сливен и от над 60 селища от страната. Специално жури оцени изпратените творби.

В раздел "Оригинално коледно пожелание" са наградени 12 участници, а в раздел "Най-красива коледна картичка" са отличени 28 участници. Сред наградените са талантливи малки художници от утвърдени школи по изобразително изкуство от градовете: Сливен, Бургас, София, Казанлък, Ловеч, Попово, Кърджали, Благоевград, Перник и др. населени места.

Списъкът с наградените участници в двата раздела на конкурса са публикувани на сайта на библиотеката:

http://reglibsliven.iradeum.com/competition/competition_rezults_christmas_2020.htm

Поради ограниченията за провеждане на масови събития, планираната за 21 декември 2020г. официална церемония за обявяване на резултатите и връчване на наградите на отличените участници не може да се състои. Затова с красивите коледни картички, изпратени за конкурса, е уредена изложба във фоайетата на библиотеката, която също е представена на YuoTube канала на институцията и може да бъде посетена виртуално.

https://www.youtube.com/channel/UCd3OaCJnim_DaMIB7X0_gnQ

За отличените участници в конкурса ръководството на библиотеката е осигурило много награди, които могат да се получат в Детския отдел, а на децата от други населени места те ще бъдат изпратени по пощата. Всички участници в конкурса ще получат грамоти за участие.

Колективът на Регионална библиотека "Сава Доброплодни" пожелава на своите малки и по-големи читатели и на участниците в конкурса светли коледни и новогодишни празници, най-желаните подаръци под елхата, много здраве, щастие, сбъднати детски мечти, много успехи през Новата година и до нови срещи в чудния свят на книгите!


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени