2.11.2020  Община Сливен стартира анкета за Стария бряст

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Община Сливен стартира анкета за Стария бряст. Целта е проучване на общественото мнение и нагласи на хората какво да се предприеме по отношение на вековния символ на града, който е в края на своя път. Дървото е сухо, с коренова система и израснали издънки, които могат да наследят болестта му.

В анкетата гражданите ще избират един от два варианта за отговор – да се засади ново дърво на същото място или да се направи произведение на изкуството от надземната част на Стария бряст.

Общественото допитване е по идея на кмета Стефан Радев. Според него дървото е част от историята на Сливен, емблема за поколения сливналии с висока емоционална стойност и всички заедно да решим какво да се направи занапред на това място. Той призовава съгражданите ни в България и по света също да участват в допитването.

Анкетата е публикувана на сайта на Община Сливен и на официалната й страница във Фейсбук. Ще бъде активна до края на месец декември 2020 г.

Гласувайте тук Резултатите ще бъдат обобщени и публично оповестени в началото на януари 2021 г. Ако предложението за засаждане на ново дърво преобладава, Общината ще проведе анкета за избор на подходящ дървесен вид. Ако гражданите предпочитат съхраняване на надземната част на дървото и превръщането й в произведение на изкуството, ще се проведе конкурс за идейни проекти.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени