3.11.2020  Връчиха дипломите на медицински сестри и акушерки,
завършили Медицинския филиал в Сливен


 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

24 медицински сестри и 15 акушерки от четвъртия випуск на Медицинския филиал в Сливен към Варненския университет получиха своите дипломи. Заради епидемичната обстановка тази година не се проведе официална церемония.

От името на кмета Стефан Радев заместник-кметът Пепа Чиликова връчи награди на дипломантите с най-висок успех в специалността си. Това са Асения Егова от Сливен, със специалност "Медицинска сестра" и Мелек Веиз от с. Жълт бряг - специалност "Акушерка". Наградите са парични и се връчват всяка година от кмета на общината.

"От името на кмета пожелавам на всички завършили успешна професионална реализация. Здравната система има нужда от вас", каза Пепа Чиликова.

Академичната година във Филиала стартира на 16 септември, когато клетва положиха 41 първокурсници.

Филиалът на Медицински университет - Варна в гр. Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. и осъществява обучение по специалностите от регулираните професии "Медицинска сестра" и "Акушерка", редовна форма на обучение. Образователно-квалификационната степен е "бакалавър", а срокът на обучение е 4 години, като последната е преддипломен стаж.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени