23.10.2020  3-ти Национален детско-юношески театрален фестивал
"Сцена под сините камъни"

  

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  
В Сливен беше открит Националния детско-юношески театрален фестивал "Сцена под сините камъни". Началото официално бе дадено от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

"За мен е чест и удоволствие да открия третото издание на Националния детско-юношески театрален фестивал "Сцена под сините камъни". Поставили сме си за цел да го превърнем в международен. Заявявам уверено, че във всяко отношение, имате пълната подкрепа от Общински съвет-Сливен", заяви в приветствието си Димитър Митев. Той изтъкна значимата роля на директора на фестивала Соня Келеведжиева, която е основният инициатор за неговото провеждане. Митев пожела на участниците и гости на фестивала успешно представяне и на добър час.

Фестивалът бе планиран за месец април 2020 г., но заради извънредната обстановка бе отложен за дните от 23 от 25 октомври. Той е част от празничните инициативи на Община Сливен, посветени на Димитровден.

Приветствие към всички отправиха още директорът на фестивала Соня Келеведжиева и зам.-областният управител Димитринка Петкова, които пожелаха на участниците нови приятелства, незабравими моменти и да усетят гостоприемството и традициите на града под Сините камъни.

14 заглавия са включени в програмата тази година, след направен предварителен прецизен подбор. В него ще вземат участие театрални формации от Бургас и Нова Загора, от Габрово и Лясковец, от Сливен и Силистра, Стара Загора и Севлиево, от Котел, Карнобат и Айтос. Те ще бъдат оценявани от жури в състав:

Златко Гулеков – режисьор, актьор, бивш директор на Сливенския драматичен театър, Георгиос Филаделфес- роден в Атина, но живее и твори в Сливен. Тенор. Лауреат е на международни конкурси по пиано, дебютирал в главни тенорови партии на опери, солист на филхармониите в София, Пловдив, Варна, Плевен, Бургас, Русе, Разград, Видин, Шумен, Сливен; Музикален театър- София, "Симфониета" - София, Камерен оркестър на Добрич и Ямбол, Tutti Solli, Яш-Румъния, Кипърска филхармония, Атинска Филхармония и мн. др.

В състава на журито е и Илиян Урумов - председател на Съюза на българските художници в Сливен.

Театралният фестивал е не само единственият на територията на България, който се провежда под патронаж на Общински съвет, но и единственият, който се финансира от Общински съвет-Сливен. Награждаването на участниците и финалът ще се състоят на 25 октомври, неделя. Събитието се провежда под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище "Зора 1860"-Сливен. Партньори на фестивала са Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен и Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов".Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени