18.09.2020  Проведоха се предварителни срещи по Плана за
интегрирано развитие на Общината за периода 2021-2027 г.


 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

В рамките на два дни – на 17 и 18 септември, в Община Сливен се проведоха поредица от фокус-групи с представители на образователната общност, доставчици на социални услуги, бизнеса, браншови организации, неправителствения сектор, младежки организации, пенсионерски клубове и сдружения, институции на местно и регионално ниво.

Срещите се проведоха в зала "Май" по график, при спазване на противоепидемичните мерки.

Работата с фокус групите са важна част от поредица инициативи за консултиране на обществеността в рамките на разработване на Плана за интегрирано развитие на община Сливен за периода 2021-2027 г.

"Целта е да се чуе мнението на максимално широк кръг от заинтересованите страни в хода на дефиниране на целите за развитие на общината през следващите седем години, както и в определянето на ключови проекти за реализиране. Мнението на гражданите и бизнеса е важно за нас"  , сподели Стоян Марков – заместник кмет "Икономическо развитие" в Община Сливен.

На вниманието на участниците беше представена обобщена информация от анкетно проучване сред гражданите на Община Сливен. Споделиха се проблеми и възможности за развитие на общината, както и потенциални проектни възможности по новата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз и други налични източници на финансиране.

"През тези два дни направихме първата важна стъпка преди да дефинираме визията, целите, зоните и проектните идеи на новия План за развитие на Общината. През следващия месец ни чака много работа преди да представим за обществено обсъждане варианта за План за развитие на Община Сливен през следващия програмен период, допълни инж. Марков.

В срещите участваха и заместник-кметовете Пепа Чиликова и Любомир Захариев.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени