2.09.2020  Международен ден на лешоядите в гр. Сливен

Източник: Дирекция Природен парк "Сините камъни"    
Позоваването на източника е задължително.
  

Дирекция Природен парк "Сините камъни" и Сдружение с нестопанска цел "Зелени Балкани" организираха мероприятие по повод Международният ден на лешоядите в гр. Сливен.

Международният ден на лешоядите се отбелязва всяка първа събота на м. септември.

В гр. Сливен се проведе мероприятие на 1 – ви септември, организирано от Дирекция Природен парк "Сините камъни" и Сдружение с нестопанска цел "Зелени Балкани". Около 70 деца се събраха пред административната сграда на парковата дирекция, а там ги очакваха изненади.

Малчуганите оцветяваха изображения на птици, рисуваха образи на лешояди върху тениски – с помощта на шаблони, спрейове и маркери. Атракция беше Керкенезът Владко. Присъстващите имаха възможността да го подържат със специална ръкавица и да разгледат отблизо птицата. След рисуването, децата играха на "Мозък" със специални карти, на които са изобразени защитени видове птици. В същото време друга част от децата гледаха филмче за лешоядите в зала "Божур", намираща се в административната сграда в Дирекция Природен парк "Сините камъни", при спазване всички мерки за безопасност.

Събитието завърши с наблюдение на лешоядите, обитаващи волиерата в м. Каракютюк, на територията на природния парк. Зе целта бяха подготвени зрителни тръби и бинокли, експерти разказваха за лешоядите и отговаряха на въпросите, зададени от децата. Служители на ДПП "Сините камъни" бяха организирали транспорт за малките посетители. Всички присъстващи получиха рекламни материали от организаторите – стикери, плакати, значки и шапки.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени