27.08.2020  Концерт на Мария Караиванова по проект "Завръщане в миналото"

Източник: Обществен Дарителски Фонд - Сливен
Позоваването на източника е задължително.  

Проектът "Завръщане в миналото" на фондация "Добродетел" продължава с още интересни събития. На 27 август от 19 ч. пред галерия "Седем" започва инициативата "Две следи", в която ще се слеят красотата на сливенските пейзажи и звуците на китара. В концерта ще участва талантливата изпълнителка Мария Караиванова.

От фондация "Добродетел" се надяват да оставят... две следи, които да разнообразят сливенската лятна вечер - цветна следа от пейзажи, които показват красотата на сливенски сгради и улици, и.. следа от акорди на китара, излезли изпод бързите пръсти на едно талантливо момиче с бъдеще, което тръгва от града под Сините камъни.

Мария Караиванова свири на китара от около 6 години, на пиано - от 4 години, пее от дете. Приета е да учи в Пловдив в АМТИИ с поп и джаз китара. Участвала е в малко конкурси, но въпреки това всеки път печели награди. Четири поредни години печели награди от "Преглед на младия талант" в читалище "Заря" - Хасково, а миналата година печели първа награда по пеене в нейната възрастова група на Международната музикална академия "Нота по нота".

Участвала е в много групи, с които са имали много концерти, както в Сливен, така и извън града. Жанровете, в които главно свири, са поп, рок, метъл, реге.
27.08.2020  Завръщане в миналото" продължи с изложба и литературно четене

В навечерието на 130-та годишнина от рождението на Константин Константинов се състоя изложба живопис на пейзажи от Сливен, рисувани от ученици. Фондация "Добродетел" покани Василена Маринова да прочете откъс от книгата "Път през годините" на Константинов. Изразителният прочит, заедно с красивите картини, върна почитателите на големия писател в миналото и им припомни за прочутия сливенски гроздобер и за традициите по време на есенните и зимните празници в града под Сините камъни.

Проектът "Завръщане в миналото" е на фондация "Добродетел" и е финансиран по Дарителски кръг "За по-добро бъдеще на Сливен" на ОДФ-Сливен. Целта на проекта е чрез фото и художествени изложби, част от които съчетани с рецитали със стихове, четения на откъси от книги за Сливен и концерти, да се акцентира върху нашия прекрасен град и неговото архитектурно минало, както и върху сливенските творци, поети и писатели, художници, музиканти и фотографи.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".
  



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени