27.07.2020  Изложба-живопис на Пеньо Иванов

Източник: Обществен Дарителски Фонд - Сливен
Позоваването на източника е задължително  .

Инициативата "Творческо лято 2020", организирана от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен", продължава.

През цялото лято в галерия "Седем" със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи на Фонда. В галерията вече бяха представени творби на Кунчо Кунчев и Петър Кайраков.

Третата изложба е на Пеньо Иванов. Пеньо Иванов е роден през 1977 г. Завършил е специалност "Рекламна графика" в НХГ "Димитър Добрович" - Сливен през 1996 г., а след това - през 2001 година завършва специалност "Живопис" на ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий". Започва да участва в изложби още през 1995 година. Първата му самостоятелна изложба е в Сливен през 1996 година. Следват изяви във Велико Търново, в Гърция, САЩ. Галерии във Варна, Пловдив и Бургас активно излагат и продават творбите на сливенския художник. С успех авторът излага и в няколко софийски галерии.

Етокакво сподели Пеньо Иванов за творбите в изложбата, за работата си по време на т.нар. изолация, за ателието, в което твори, и др. "Изложбата включва 8 картини, защото са доста големи като размери – 100х90, 70х100, 120х90. Техниката е маслена живопис и..други мои тайни неща. Има и абстрактни картини, има и по-реалистични. Могат да се видят и коне, и биещи се петли, и корида, все неща, които са част от живота. Абстрактните картини са част от творбите, които правя отвреме навреме, за да се забавлявам. Преди време направих изложба с изцяло абстрактни картини, макар че там техниката беше друга, само с хартия. Тук техниката е смесена. Обичам да има разнообразие. Картините в тази изложба са правени от началото на годината досега, основно през последните 5-6 месеца. Т.нар. изолация на мен ми повлия много добре и съм доволен от резултата. Аз по принцип работя сам, така че не ми беше проблем. Можех да се концентрирам повече, да се съсредоточа само върху рисуването. В този период се появиха картините с конете, с бика, с коня и др. Моето местенце за творчество е в Индустриална зона. То всъщност е доста голямо и аз съм много доволен от този факт. Пространството е огромно и мога да правя всичко, което искам, дори да играя футбол, казано на шега."  

Галерия"Седем", на ул. "Ген.Столипин" 26, очаква почитателите на изкуството на Пеньо Иванов до 5 август. Ценителите могат да се свържат с твореца и на телефон 0888 601 065.

Инициативата "Творческо лято 2020" е част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".











Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени