25.02.2020  Представяне на книгата за д-р Начо Планински в Сливен

 
Източник: МБАЛ "Д-р Иван Селимински"
Позоваването на източника е задължително.
  

17.30 часа, Зала "Май"

Книгата "Д-р Начо Планински 1847-1895" ще бъде представена на 25 февруари от 17.30 ч. в зала "Май" в Сливен. Д-р Начо Планински е околийски лекар в продължение на 17 години и вторият управител на сливенската болница, създадена през 1879 година. За няколко месеца първи директор е бил д-р Миркович, а след него - д-р Начо Планински, управлявал здравното заведение 16 години - от 1879 г. до смъртта си през 1895 г., когато умира от тиф, заразен от свой пациент.

Издаването на книгата е дело на неговите родственици Надежда и Аспарух Панови в знак на почит към многостранната му дейност - неделима част от 140-годишната история на болницата. Тази година се навършват 125 години от смъртта му.

Книгата ще бъде представена от журналиста Щилияна Василева и д-р Васислав Петров – изпълнителен директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен.

През 2019 година на входа на административния блок на болницата беше открита паметна плоча на д-р Начо Планински, като част от проявите по повод 140 години от създаването на лечебното заведение.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени