18.02.2020  Ликове на бележити сливенци се
появиха по новите спирки на града.


Източник: Sliven Info
Позоваването на източника е задължително.
  


Пана с портрети те на бележити и видни сливналии се поставят в рекламните бордове към нови спиркови навеси на реновираните автобусни спирки в Сливен.

Това предложение и инициатива дойде от млади хора, които са ни писали, че подобни неща се случват по други градове в страната. Затова приехме това предложение на будните млади хора в града ни, като им обещахме, че няма да спрем само с тази инициатива. Имаме идея да я разширим, като поставим и други тематични пана, свързани с културно-историческото наследство на Сливен. Това съобщи пред Sliveninfo инж. Стоян Марков, зам.- кмет на общината

"Например да поставим пана от снимки с част от известните и редки експозиции от артефакти и картини намиращи се в РИМ "Д-р Симеон Табаков" и Художествена галерия "Димитър Добрович", да поставим плакати с покани към гражданите за събития и честване на бележити дати от културния календар на Общината и националния календар на България, да поставим покани за събития от спортния календар на града и такива с бележити сливенски спортисти.

Всичко, което направим като пана по спирките, ще го пускаме и като представяне на мониторите намиращи се в салоните на новите градски автобуси. Трябва да поддържаме имиджа на Сливен като славен и велик град който сме наследили и имаме от векове, да не забравяме че неслучайно за 2019 година в Годишните награди на Министерството на туризма бяхме наградени като победител в категорията "Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм".

Сливен е град с вековна история и родно място на видни личности, град, който има какво да покаже на своите гости и туристи, които го посещават, както да изненада и самите граждани живеещи тук да научат повече за неговата история.

По проекта във всички нови спиркови навеси ще има поставена карта с маршрутите на градския транспорт и обозначено мястото за количките на хората с увреждания. Ръководството на общината е запланувало поетапно през този мандат да се поставят нови спиркови навеси и по останалите спирки в града", каза Стоян Марков.






Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени