16.02.2020  Документална изложба по повод
85 години от рождението на Дамян Дамянов


Източник: nabludatel.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Документална изложба по повод 85 години от рождението на Дамян Дамянов ще бъде открита на 16 януари от 11.00 часа в читалище "Зора".

В изложбата са включени произведения на поета, издавани в периода от 1958 г. - първата му стихосбирка "Ако нямаше огън" до такива, издадени след смъртта му. Особено ценни са оригиналните чернови на стихотворения и автобиография на Д. Дамянов. Всички експонати са от краеведската сбирка "Архив на сливенските автори" на Библиотека "Зора". В дните от 13 до 18 януари училищната общност на хуманитарната гимназия отбелязва "Дамянови дни" с поредица празнични прояви.

В четвъртък в гимназията ще гостува писателят Камен Васевски, който ще говори за жизнения и за творческия път на един от свидните синове на Сливен. На 17 януари – петък, денят в гимназията ще бъде неучебен. Ще започне с ритуал по поднасяне на цветя пред паметната плоча на къщата на пл. "Левски", в която е живял поетът.

В зала "Май" на община Сливен ще се проведе традиционния рецитаторски конкурс "Магията на Дамяновото слово". Училищната театрална трупа ще представи новата си постановка "Преди всичко поезия", сценична адаптация на драматичната поема "Преди всичко любов" на Дамян Дамянов. Ще бъдат отчетени резултатите и ще бъдат наградени участниците в литературния и в рецитаторския конкурс, в конкурсите за рисунка, графика, колаж, видеоклип и електронен постер.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени