18.12.2019  Концерт на Ансамбъл
за народни песни и танци – Сливен


Източник: Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен"
Позоваването на източника е задължително.
  

19.00 часа, Драматичен театър "Стефан Киров"  

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен отбеляза своята 60 годишнина с голям концерт в залата на Драматичен театър "Стефан Киров". На събитието присъства и кметът Стефан Радев, който подари на артистите икона на Св. великомъченик Димитър.

"През последните години, а и не само Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен се утвърди като една от емблемите на града ни. Превърна се в символ на съхранението на българските традиции, на българския бит, на българщината. Много малко са градовете в България, и не само в България, които имат ансамбли. 60 години са сериозна възраст, но и голяма отговорност към утрешния ден. Пожелавам ви да продължавате славния си път, да продължавате да съхранявате и обогатявате българския фолклор, да привличате млади хора към народното творчество и да им предавате своите умения. Пожелавам ви да покорявате своите върхове, да радвате вярната си публика и съм сигурен, че тя ще ви отвръща с много аплодисменти, а Сливен ще продължава да се гордее с вас",  каза кметът Радев в своето поздравление по повод юбилея на фолклорната формация. Той пожела на всички щастлива Коледа и успешна Нова 2020 година.

Сред гостите бяха председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, областният управител Чавдар Божурски, ръководители на ансамбли от страната, танцьори, певци, музиканти и общественици.

Залата беше препълнена. Билетите свършиха няколко дни преди събитието. По този повод ансамбълът организира втора дата, която ще бъде на 27 декември от 18.00 часа в зала "Сливен". http://www.sliven.bg/ 8 Attachments




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени