16.12.2019  Съвместна изложба на известните сливенски творци
Кунчо Кунчев и Петър Кайраков

 

Източник: Дружеството на художниците - Сливен .
Позоваването на източника е задължително
  .

Откриване: 16 декември, 17.30 часа, галерия "Седем"    

Съвместна изложба на известните сливенски творци Кунчо Кунчев и Петър Кайраков беше открита на 16 декември в галерия "Седем". На откриването присъстваха приятели и колеги на творците, както и ценители на изкуството. Изложбата бе открита от Дора Куршумова, собственик на галерия "Седем" и председател на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен".

Кунчо Кунчев представя 22 скулптури от камък, изобразяващи различни риби, морско конче, русалка, тела и др. Петър Кайраков е подредил 9 големи платна в прекрасни пастелни цветове, нарисувани с акварел, туш и цветни моливи, както и 6 рисунки с туш.






По време на откриването художниците споделиха, че в изложбата представят творби, които са създали през тази година. Докато подреждали заедно експозицията, двамата с изненада открили, че творбите им тематично се допълват.

Кунчо Кунчев и Петър Кайраков казаха още, че това не е първата им съвместна изложба и благодариха на Дора Куршумова за идеята двамата да представят заедно творбите си в галерия "Седем".
Изложбата ще остане в галерията до края на годината.

Тя е част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 
 ИЗЛОЖБИ  
 Галерия "7"  



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени