16.12.2019  Съвместна изложба на известните сливенски творци Кунчо Кунчев и Петър Кайраков
 

 
Източник: Дружеството на художниците - Сливен .
Позоваването на източника е задължително
.

Откриване: 16 декември, 17.30 часа, галерия "Седем"

Съвместна изложба на известните сливенски творци Кунчо Кунчев и Петър Кайраков беше открита на 16 декември в галерия "Седем". На откриването присъстваха приятели и колеги на творците, както и ценители на изкуството. Изложбата бе открита от Дора Куршумова, собственик на галерия "Седем" и председател на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен".

Кунчо Кунчев представя 22 скулптури от камък, изобразяващи различни риби, морско конче, русалка, тела и др. Петър Кайраков е подредил 9 големи платна в прекрасни пастелни цветове, нарисувани с акварел, туш и цветни моливи, както и 6 рисунки с туш.


По време на откриването художниците споделиха, че в изложбата представят творби, които са създали през тази година. Докато подреждали заедно експозицията, двамата с изненада открили, че творбите им тематично се допълват. Кунчо Кунчев и Петър Кайраков казаха още, че това не е първата им съвместна изложба и благодариха на Дора Куршумова за идеята двамата да представят заедно творбите си в галерия "Седем".
Изложбата ще остане в галерията до края на годината.

Тя е част от основната програма на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".

 ИЗЛОЖБИ