9.12.2019  Представяне на най-новите стихосбирки на Кети Бозукова

 
Източник: РБ "Сава Доброплодни"    
Позоваването на източника е задължително.
  

17:00 часа, Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

На 9 декември от 17:00 часа в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" - Сливен ще бъдат представени най-новите стихосбирки на Кети Бозукова "Прозорец от спомени" и "Неми думи".

Кети Бозукова е сред ярките представители на съвременната българска поезия. Нейните стихове очертават един индивидуален, философски, мъдър и мислещ поетичен глас устремен към дълбоките води на себепознанието и към оня единствен хоризонт, даващ смисъл и посока на човешкото битие.

Кети Бозукова е родена в гр. Сливен през 1964г. Основното си образование получава в ОУ "Панайот Хитов" и още там прави първите си поетични опити. Докато е ученичка в Математическа гимназия "Проф. д-р Димитър Табаков", нейни стихове са отпечатвани в списание"Родна реч". Висшето си образование завършва в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Право". Работи по специалността си последователно като прокурор, съдебен инспектор към Министерството правосъдието, адвокат.

Стихотворения и разкази на Кети Бозукова са публикувани в много антологии, вестници и списания, а нейни творби са преведени в Русия, Украйна, Македония, Франция и Великобритания. Кети Бозукова има издадени 14 поетични книги и една с проза. Автор е и на студия посветена на прокуратурата, както и на редица публикации на юридическа тематика.

От 2007г. до 2014г. Кети Бозукова е председател на читалище "Пенчо Славейков - 1921" – София. Главен секретар е на Съюза на юристите в България и активен участник в дейността на Културния дом към СЮБ. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на юристите в България и на Асоциацията на юристите от Черноморско-Каспийския регион. Носител е на редица национални и международни литературни награди.

Двете нови поетични книги на Кети Бозукова ще бъдат представени от литературния критик Димитър Бечев.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   

<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени