3.12.2019  В Регионална библиотека "Сава Доброплодни" Сливен стартират тържествата "Коледа в библиотеката" 2019 г.

 
Източник: Регионална библиотека "Сава Доброплодни"
Позоваването на източника е задължително.
  

За поредна година, в навечерието на коледните и новогодишни празници, от 6 до 20 декември 2019 г. включително, Регионална библиотека "Сава Доброплодни" ще предложи на своите читатели и на сливенското гражданство богата и разнообразна програма.

Програмата на тържествата "Коледа в библиотеката" - 2019 включва беседи и творчески работилници за ученици, представления за деца, две премиери на книги, изложба коледни картички от конкурса "Коледна магия" - 2019, церемония за награждаване на отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание, коледен концерт.

От 4 до 6 декември, по предварително утвърден график, ученици от 5-ти до 10-ти клас от различни сливенски училища могат да посетят беседите и творческите работилници: "Коледа и Нова година в България – традиции и обичаи". От интересни презентации учениците ще научат повече за предстоящите празници, за тяхната символика и обредност, за особеностите при празнуването им в различните краища на страната. В беседите ще се включат и Маринета Кирчева – секретар на НЧ "Просвета - 1925" - с. Мечкарево. която ще представи обредните хлябове на празниците от коледния цикъл и Марина Митева – библиотекар в НЧ "Пробуда - 1906" -гр. Кермен, която ще разкаже за обичая Сурваки в Сливенския регион и заедно с децата ще изработва автентични сурвакници.

От 9 до 19 декември 2019 г. по традиция в библиотеката ще отвори врати приказен театър като децата на възраст от 7 до 10 г. ще могат да посетят, по предварително уточнен график, представлението "Как се спасява Коледа" – весела история за коледните премеждия на трудолюбивите джуджета Джу, Джуджи и Джудейко и на добрия снежен човек г-н Снежко за спасяването на Коледа от Злобила – завистливата крадла на писмата с коледни желания на децата.

На 20 декември 2019г., от 10:00 ч., на официална церемония ще бъдат наградени отличените участници в конкурса за коледна картичка и оригинално коледно пожелание "Коледна магия"-2019. Церемонията ще завърши с коледен концерт, в който ще се включат талантливи малки певци и танцьори от най-добрите школи в града.

За почитателите на българската поезия и проза библиотеката организира на 9 декември от 17:00 ч. премиера на стихосбирката "Прозорец от спомени" на Кети Бозукова. а на 16 декември от 17:00 ч. ще бъде представен романът "Градът на слънчевия небосклон" на Стефан Чолаков.

Чрез богатата и разнообразна програма на тържествата "Коледа в библиотеката" екипът на РБ "Сава Доброплодни" цели да направи очакването на коледните празници интересно и вълнуващо, както за децата и тийнейджърите, така и за всички сливенци.

Достъпът до всички събития е свободен. Заповядайте! Очакваме ви!.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРОГРАМА НА НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени